29 Ağustos 2014 Cuma

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri 20 Nisan 2012 Cuma 10:44

14-20 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası, Vali Yardımcımız Sayın Adnan ÇAKIROĞLU ve İl Müftü Vekilimiz Sayın Mustafa UYAR’ın yaptığı konuşmalarla açıldı. Mehter takımının verdiği coşkulu konser akabinde 6. Kitap, Kültür ve El Sanatları Günleri de başladı.
İl Müftü Vekili Mustafa UYAR; Kutlu Doğum Haftasının 1989 yılından beri yurt içi ve dışında kutlandığını, mevlit, konferans, panel, tasavvuf musikisi konseri, hadis yarışması gibi çeşitli faaliyetlerin yapıldığını, kurum, esnaf, yetiştirme yurtları, huzurevi, cezaevi gibi yerlerin ziyaret edilmekte olduğunu ifade etti.
“Kutlu Doğum Haftasının 2012 yılı ana teması, Hz. Peygamber (s.a.v.), Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı’dır. Zira biz kardeşliği Efendimizden öğrendik. O, bizlere kardeşliğin sadece bir söylemden ibaret değil, bir yaşam tarzı olduğunu öğretti.
Kadın-erkek, zengin-fakir, şehir-köylü, işçi-memur, eğitimli-eğitimsiz, kariyerli-kariyersiz gibi yapay tüm ayrımları, iman kardeşliğinin potasında eritti. Onunla vardık kardeşliğin tadına…
Nitekim Ayette; “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.” (Âl-i İmran 3/103) buyurmuştur.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Bu hafta içinde İl Müftülüğünce yapılacak olan diğer programlar hakkında bilgi veren İl Müftü Vekili Mustafa UYAR’ın konuşmasının ardından Sayın Vali Yardımcımız Adnan ÇAKIROĞLU’nun katılımı ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılışı yapıldı.
Hafta etkinlikleri çerçevesinde, Orhan Parkında pilav ve ayrandan oluşan Kutlu Doğum Aşı ikramı halkımız tarafından yoğun ilgi gördü.
Kutlu Doğum Haftası içerisinde İlimiz Merkez Anadolu İHL ile ortaklaşa düzenlenen program Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı ve Hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesince çeşitli hediyeler verildi.

HABERE AİT DİĞER RESİMLER

YORUMLAR